Kerstwensen collega

De kerstwensen voor een collega zijn meestal anders dan de kerstwens die je aan je geliefde geeft. Voor een collega worden meer formele kerstwensen gebruikt. Sommige collega’s zijn buiten werktijd om ook vrienden van elkaar. In dat geval kun je een meer informele kerstwens gebruiken. Op deze pagina kun je verschillende voorbeelden bekijken van collega kerstwensen. Gebruik ze op een kerstkaartje en geef ze aan al je collega’s die je een fijne kerst wenst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten
Alle teksten en nieuwjaarswensen
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 
Bekijk de KERSTWENSEN voor 2023 - 2024

 • Kerstteksten en wensen voor op een mooi kaartje

 • Op Greetz vind je mooie kaartjes en wensen


Maak hieronder je keuze:

Kerstwensen voor een collega

Het kan soms erg lastig zijn om de juiste kerstwens voor een collega op papier te krijgen. Je wilt wellicht iets speciaals vermelden wat er op het werk of privé is gebeurd in het afgelopen jaar en dat wil je verpakken in een mooie kerstwens. Door gebruik te maken van verschillende voorbeelden kun je kijken wat anderen in de afgelopen jaren veelvuldig hebben gebruikt. Je kunt de teksten gebruiken ter inspiratie om zelf mooie kerstwensen voor een collega te maken.

Het versturen van kerstkaarten aan een collega is de laatste jaren enorm in opkomst. Doordat kantoren veranderen komen steeds meer collega’s bij elkaar te werken waardoor er ook een intensiever contact ontstaat. Wanneer je bijna dagelijks met elkaar samenwerkt dan bouw je automatisch een bepaalde band met elkaar op. Dit vertaalt zich onder andere in het geven van kerstkaartjes aan elkaar. Dit kan in het Nederland, maar ook in het Engels.

Kerstwensen collega
Kerstwensen collega  voor op een kaartje (Greetz.nl)

Kerst teksten voor een collega

Er zijn verschillende collega kerstwensen die je als voorbeeld kunt gebruiken bij het maken van een eigen kerstwens. In de voorbeelden die je hierboven kunt bekijken, kun je inspiratie halen zodat je zelf snel en eenvoudig mooie collega kerstwensen kunt opschrijven. Het is wel zo leuk om de collega’s die het dichtstbij staan te verassen met een originele of persoonlijke kerstwens.

Je collega zal dit zeker waarderen en ook een mooi kerstkaartje teruggeven met een soortgelijke kerstwens of kerstspreuk. Maak er een mooie tijd van zodat je ook in 2024 prettig kunt samenwerken met elkaar.

Voorbeelden van teksten voor op een kerstkaart

 • Een prettige kerst
  aan al onze medewerkers
  een gelukkig nieuwjaar
  om onze aangename relatie
  verder uit te bouwen geachte klant,
  ons ganse team wenst u
  een sfeervolle kerst
  vriendschap en vreugde
  met een goede gezondheid
 • Op de drempel van het Nieuwe Jaar danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen en de goede samenwerking.
  Wij wensen u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.
  Hartelijk dank voor de prettige samenwerking.
 • Fijne kerstdagen en een gelukkig 2024, hoop dat we nog vele jaren samen werken
 • Alweer een jaar is gepasseerd. We kijken terug op een vruchtbaar jaar, we hebben veel geleerd en veel gepresteerd. En volgend jaar doen we er gewoon nog een schepje bovenop. Prettige feestdagen!
 • Het succes van een onderneming wordt vooral bepaald door de samenwerking tussen haar leden, leiding en medewerkers. Laten we daar juist met kerst bij stilstaan en hopen dat het na deze kerst even succesvol mag verlopen als daarvoor.

Kerstwens voor een collega

Kerstwens voor collega’s
 • Prettige feestdagen en een voorspoedig 2024.
  Aan het einde van het jaar danken wij U voor het vertrouwen en de aangename samenwerking.
 • Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar
  Ik kan de toekomst niet voorspellen
  Maar ik wil je toch vertellen
  Als ik het voor het zeggen had
  Kwam enkel vreugde op je pad
 • Wij danken u voor het vertrouwen
  en de aangename samenwerking.
  Wij wensen u Prettige Kerstdagen
  en een Gelukkig Nieuwjaar.
 • Wij sturen jullie deze koude winterdagen de warmste wensen:
  Een mooi kerstfeest
  Een knallend uiteinde
  Een gelukkig Nieuwjaar
 • We wensen jullie
  Een jaar zonder zorgen tegemoet
  Met vriendschap in overvloed
  En elke dag een dosis geluk
  Zo kan het nieuwe jaar al niet meer stuk.
  Een gelukkig en gezond 2024!
Collega kerstwensen:
 • De kerstboom staat te flonkeren
  Met zijn lichtjes in het kristal
  Wij heffen ons glas op een dronk
  We hopen dat het jullie goed gaan zal!
 • Fijne kerst en gelukkig Nieuwjaar!
  dat zeggen we nonchalant tot elkaar.
  Een paar simpele woorden, snel gezegd.
  Maar ik meen ze wel oprecht.
 • Buiten is het koud sneeuwvlokjes dwarrelen omlaag
  binnen brand de open haard gestaag
  Heel de familie rond de kerstboom bij elkaar
  om weer kerst te vieren en te proosten op het nieuwe jaar
 • Alle goeds voor het nieuwe jaar topper van een collega
  Dat al je wensen uit mogen komen, veel geluk in het nieuwe jaar en een fijne kerst
 • Zalig kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
  Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
  maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede.

Kerstwensen kaartje collega:

Geluk vloeit elke dag
door een tevreden hart
gelukkig nieuwjaar
wens ik jou van harte en
een warme vriendschapsstroom.

De uren vliegen voorbij
Een jaar is verdwenen
voor jou en voor mij
We wensen elkaar
Prettige Kerstdagen
en een gelukkig nieuwjaar!

Sterretjes twinkelen, kerstballen rinkelen, duizenden engeltjes op een rij,
de liefste die ben jij!

Bij nieuwjaar horen wensen
bij een nieuwjaar horen wensen
van gezondheid en geluk,
vooral dan voor die mensen
die me helpen stuk voor stuk.

Een kerstkaart
met wat lieve woorden
en een goede wens
die stuur ik jou
van mens tot mens

Kerstteksten en spreuken zinnen voor een collega

 1. Beste collega, moge deze kerst gevuld zijn met warmte, vreugde en gezelligheid. Laten we samen toasten op een nieuw jaar vol succes en nieuwe kansen. Fijne feestdagen!
 2. In deze feestelijke tijd van het jaar wil ik je bedanken voor de geweldige samenwerking. Moge het nieuwe jaar ons nog meer succes en geluk brengen. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!
 3. Collega, ik waardeer de inzet en toewijding die je hebt getoond gedurende het afgelopen jaar. Laten we genieten van een welverdiende pauze en ons opladen voor een nieuw en bruisend jaar. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!
 4. Kerst is de tijd van geven en delen. Moge jouw hart gevuld zijn met liefde en warmte, niet alleen tijdens deze feestdagen, maar het hele jaar door. Fijne kerst en een succesvol nieuwjaar, beste collega!
 5. Beste collega, moge je huis gevuld zijn met gelach, je hart met liefde en je leven met vreugde. Fijne feestdagen en een prachtig nieuwjaar gewenst!
 6. Tijdens deze kerstdagen wil ik je bedanken voor de inspirerende samenwerking. Samen hebben we veel bereikt, en ik kijk uit naar nog meer succes in het komende jaar. Prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!
 7. Moge de magie van kerst je omringen en je hart verwarmen. Dank je wel voor je harde werk en toewijding. Op naar een nieuw jaar vol uitdagingen en overwinningen. Fijne feestdagen, lieve collega!
 8. Kerst brengt families en vrienden samen, en jij bent zeker een waardevol lid van onze werkfamilie. Laten we genieten van elkaars gezelschap en uitkijken naar een nieuw jaar vol kansen. Vrolijk kerstfeest!
 9. Beste collega, moge het kerstseizoen je vreugde en geluk brengen. Bedankt voor de samenwerking en de positieve energie die je met ons deelt. Op naar een nieuw jaar vol succes en groei. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
 10. Tijdens deze feestdagen wil ik je herinneren aan de waarde van vriendschap en samenwerking. Laten we samen toasten op wat we hebben bereikt en kijken naar wat de toekomst voor ons in petto heeft. Vrolijk kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!
 11. Beste collega, moge deze kerst gevuld zijn met momenten van geluk, liefde en vrede. Dank je wel voor je inzet en toewijding. Ik kijk uit naar nog meer succesvolle samenwerkingen in het komende jaar. Fijne feestdagen!
 12. Kerstmis is het perfecte moment om waardering uit te spreken voor de mensen waarmee we samenwerken. Bedankt voor je toewijding en harde werk. Laten we samen genieten van de festiviteiten en uitkijken naar een geweldig nieuw jaar. Prettige kerstdagen!
 13. Beste collega, moge het kerstlicht je pad verlicht en je hart vullen met vreugde. Bedankt voor een geweldig jaar en laten we samen uitkijken naar nieuwe kansen en successen in het komende jaar. Vrolijk kerstfeest!
 14. Kerst is de tijd van bezinning en dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor de kans om met zo’n geweldige collega samen te werken. Laten we samen toasten op onze prestaties en vooruit kijken naar een veelbelovend nieuw jaar. Fijne feestdagen!
 15. Moge de geest van kerst je omringen met liefde, vreugde en warmte. Dank je wel voor je toewijding en inzet. Op naar een nieuw jaar vol mogelijkheden en succes. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Deze voorbeeldzinnen kunnen dienen als inspiratie voor je persoonlijke kerstwensen aan je collega. Pas ze gerust aan om ze aan te laten sluiten bij je eigen gevoelens en relatie met je collega.

Heb je een vraag, wil je iets toevoegen of een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Een mooie kersttekst voor je collega toevoegen aan dit artikel? Reageer dan ook hieronder.

Last updated: woensdag 29 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *