Kerstwensen personeel

Als werkgever wil je aan het personeel een kerstwens geven die zowel zakelijk als formeel is. Het kan daarbij soms erg lastig zijn om de juiste balans te vinden. De kerstwensen aan het personeel en medewerkers is vaak weer anders dan aan de zakelijke contacten. Voorbeelden worden dan ook vaak gebruikt. Daarmee kun je inspiratie opdoen zodat er voor het personeel en medewerkers een mooie kerstwens geformuleerd kan worden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten
Alle teksten en nieuwjaarswensen
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 
Bekijk de KERSTWENSEN voor 2023 - 2024

 • Kerstteksten en wensen voor op een mooi kaartje

 • Op Greetz vind je mooie kaartjes en wensen


Maak hieronder je keuze:

Kerstwensen voor het personeel

Het personeel is voor veel bedrijven van onschatbare waarde. Zonder goed personeel kan het bedrijf niet optimaal functioneren. Tijdens de kerstperiode is het daarom ook belangrijk om hen te bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar en ze te motiveren voor het komende jaar. Je kunt de kerstwensen aan het personeel mondeling geven in de vorm van een kersttoespraak samen met een kerstpakket. Tegenwoordig zie je ook vaak dat bepaalde delen van de kersttoespraak worden afgedrukt in een kerstkaartje dat namens het bedrijf wordt gegeven.

Bij grotere bedrijven zul je niet snel zien dat er persoonlijke kerstwensen worden gegeven. Er worden soms afdelingen genoemd maar dieper gespecificeerd zal het niet gaan. Dit zie je wel vaak terug bij kleinere bedrijven en bij collega’s onderling. Hierboven kun je verschillende voorbeelden bekijken van kerstwensen die je voor het personeel en de medewerkers kunt gebruiken.

Kerstwensen personeel
Kerstwensen personeel (Greetz.nl)

Zakelijke kerstwensen voor collega’s en personeel

Het ene bedrijf noemt het personeel, terwijl de ander het heeft over medewerkers. Twynstra Gudde zegt hier het volgende over: “De karakteristieken en vaardigheden van de medewerkers van een organisatie worden aangeduid als personeel.” Je kunt de kerstwensen dus richten aan het personeel van het bedrijf, maar ook aan de medewerkers. Het gaat er in de basis niet om aan wie je het richt, maar om de inhoud van het bericht.

De kerstwensen voor de medewerkers worden altijd goed ontvangen, mits er geen onzekerheden in zijn verwerkt voor het komende jaar. Benieuwd hoe je dit zelf eenvoudig kunt schrijven? Bekijk dan eens de voorbeelden hierboven.

Overzicht met teksten voor de kerstdagen

 • Directie en staff van [bedrijfsnaam] wensen u een Gelukkig Kerstfeest en een voorspoedig 2024.
  Wij danken u voor het vertrouwen en de aangename samenwerking. Wij wensen u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.
 • Moge een ster van liefde en vrede,
  uw kerst verwarmen,
  en als licht voorgaan
  doorheen het ganse nieuwe jaar
 • Een aangename
  samenwerking vanuit
  wederzijds vertrouwen
  fijne feestdagen en een
  voorspoedig nieuwjaar
 • Geachte medewerker,
  Langs deze weg wensen wij al onze medewerkers prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.
  Samen kunnen wij terugblikken op een productief jaar waarin wij ondanks de verminderde economie onze sterke positie hebben kunnen behouden. Dit was onmogelijk geweest zonder de inzet en toewijding van al onze medewerkers.
  Wij danken u dan ook voor de prettige samenwerking en hopen deze voort te kunnen zetten in het nieuwe jaar. Graag nodigen wij u uit op 19 december vanaf 15.00 uur om onder het genot van een hapje en een drankje terug te blikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar.
  Hoogachtend,
 • We blikken vooruit
  met groeiend vertrouwen maar
  staan met kerst even stil
  met respect en waardering
  voor een vruchtbaar jaar
  klinkend op de toekomst

Kerstwensen voor personeel (1)

Kerstteksten voor medewerkers
 • Speciaal voor jou is dit mijn kerstwens
  oprecht en uit het hart
  Gezondheid en heel veel geluk
  en vreugde op je pad.
 • Ik wens jullie een kerst vol vrede
  en een jaar zonder verdriet of tegenslag
  Mogen de dagen, weken, maanden
  gevuld zijn met liefde en een lach
 • Een prettige kerst
  aan al onze medewerkers
  een gelukkig nieuwjaar
  om onze aangename relatie
  verder uit te bouwen geachte klant,
  ons ganse team wenst u
  een sfeervolle kerst
  vriendschap en vreugde
  met een goede gezondheid.
 • Directie en personeel van [bedrijfsnaam] wensen u een Gelukkig kerstfeest en een voorspoedig 2024.
  Wij danken u voor het vertrouwen en de aangename samenwerking. Wij wensen u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar
Kerstedichten en zinnen voor het personeel
 • Prettige feestdagen en een voorspoedig 2024.
  Aan het einde van het jaar danken wij u voor het vertrouwen en de aangename samenwerking.
  De medewerkers van [bedrijfsnaam] wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig [jaartal].
  Wishing you a Merry Christmas and a Prosperous New Year
 • Drievoudig klinkt mijn wens voor jou
  voor iedere dag in het nieuwe jaar:
  een goede engel aan je zijde
  een ster die veilige wegen wijst
  een hart dat blij kan zijn om vele kleine dingen.
  De beste wensen voor het nieuwe jaar!
 • Buiten is het koud sneeuwvlokjes dwarrelen omlaag
  binnen brand de open haard gestaag
  Heel de familie rond de kerstboom bij elkaar
  om weer kerst te vieren en te proosten op het nieuwe jaar
 • Wij danken u voor
  een succesvol jaar waarin
  uw inzet van groot belang was
  prettige eindejaar dagen
Kersttekst personeel
(Bron: Greetz)

Kerstwensen aan de medewerkers:

Stap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar
maak elke dag een tikkeltje bijzonder
voor iedereen het beste en het mooiste wat er is
en telkens weer een ander prachtig wonder

In het licht van het nieuwe jaar
stralen heel veel nieuwe wensen
van warmte, voorspoed, vriendschap en geluk!
Een prettig nieuwjaar!

Een gezond en productief jaar
met trots, plezier, inspiratie
belangstelling, dankbaarheid
vreugde en sereniteit
als trouwe collega’s

Meer kerstteksten voor personeel / werk

 1. “Met een hart vol dankbaarheid willen we jullie allen een vrolijk kerstfeest wensen. Moge deze feestdagen gevuld zijn met liefde, warmte en momenten van geluk, zowel op het werk als thuis.”
 2. “In dit seizoen van vreugde en samenzijn willen we ons oprechte dankbaarheid uiten aan al onze hardwerkende medewerkers. Jullie toewijding en inzet maken ons bedrijf tot wat het is. Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 3. “Kerst is de tijd van geven, en wij willen onze waardering uitdrukken voor het ongelooflijke geschenk dat jullie zijn voor ons bedrijf. Moge de komende dagen gevuld zijn met vreugde, rust en verkwikkende momenten met dierbaren.”
 4. “Teamwork maakt de droom werkbaar. Deze kerst willen we jullie bedanken voor jullie toewijding en harde werk. Moge jullie vakantie gevuld zijn met geluk en jullie harten verwarmd worden door de liefde van familie en vrienden.”
 5. “Een speciale kerstgroet aan het fantastische team waarmee we gezamenlijk successen hebben behaald dit jaar. Moge de komende dagen gevuld zijn met rust, plezier en het delen van kostbare momenten met geliefden.”
 6. “Terwijl we de feestelijke lichten bewonderen en genieten van de warmte van deze kerstperiode, willen we ook stilstaan ​​bij de schittering die elk van jullie toevoegt aan onze organisatie. Bedankt voor jullie toewijding en een schitterend kerstfeest gewenst!”
 7. “Kerstmis is magisch, en dat geldt des te meer als we het delen met geweldige collega’s zoals jullie. Moge jullie vakantie gevuld zijn met betoverende momenten, luid gelach en liefdevolle herinneringen.”
 8. “In deze feestelijke tijd van het jaar willen we niet alleen de successen vieren, maar ook de mensen die ze mogelijk maken. Jullie zijn de kern van ons succes. Fijne kerstdagen en een bruisend nieuwjaar!”
 9. “Als sneeuwvlokken uniek zijn, dan geldt dat zeker ook voor elk lid van ons team. Bedankt voor jullie unieke bijdragen. Moge deze kersttijd jullie ziel verwarmen en vreugde brengen.”
 10. “Net zoals een kerstboom schittert met licht, zo schittert ons team met talent. Bedankt dat jullie de werkplek elke dag laten stralen. Fijne kerstdagen en een schitterend nieuwjaar vol kansen en groei!”
 11. “Kerst is niet alleen een seizoen, maar een gevoel van saamhorigheid. Mogen jullie deze feestdagen delen met degenen van wie jullie houden en genieten van het samenzijn. Bedankt voor jullie toewijding aan ons team.”
 12. “Waar de sneeuwvlokken vallen, ontstaat er een deken van zuiverheid. Laat deze zuiverheid en frisheid ook de komende dagen jullie harten vullen. Fijne kerstdagen en een prachtig nieuwjaar gewenst aan ons geweldige team!”
 13. “Kerst is de tijd van reflectie en waardering. We willen graag stilstaan ​​bij de inzet die jullie elke dag tonen. Jullie maken het verschil, en daar zijn we enorm dankbaar voor. Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 14. “De feestdagen zijn een tijd van bezinning, en we willen graag onze dankbaarheid uitspreken voor het harde werk dat jullie hebben verricht. Moge jullie kerst gevuld zijn met rust, vreugde en warme momenten met geliefden.”
 15. “In dit seizoen van geven willen we jullie bedanken voor de onschatbare geschenken van toewijding, professionaliteit en teamgeest die jullie elke dag brengen. Moge jullie kerst gevuld zijn met liefde en geluk.”
 16. “Net zoals de kerstboom versierd wordt met kleurrijke ballen, zo wordt ons team verrijkt door de diversiteit van elk individu. Bedankt voor jullie unieke bijdragen. Fijne kerstdagen en een bruisend nieuwjaar!”
 17. “Wanneer de feestelijke klanken van kerstmuziek de lucht vullen, herinneren we ons de harmonie die ons team kenmerkt. Bedankt voor jullie samenwerking en inzet. Moge jullie kerst gevuld zijn met harmonie en geluk.”
 18. “Kerst is de tijd van wonderen, en jullie maken deel uit van het wonder dat ons bedrijf is. Dank voor jullie toewijding en inzet. Moge de komende dagen gevuld zijn met verwondering en vreugde.”
 19. “Net zoals de sterren aan de hemel schitteren, zo schitteren jullie in ons team. Bedankt voor het brengen van jullie unieke glans. Fijne kerstdagen en een stralend nieuwjaar gewenst!”
 20. “Tijdens deze feestdagen willen we stilstaan ​​bij de waardevolle momenten die we samen hebben gedeeld. Jullie zijn niet alleen collega’s, maar ook een deel van onze uitgebreide werkfamilie. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!”
 21. “Kerst is een tijd van geven, en we willen graag iets teruggeven aan ons fantastische personeel. Jullie inzet en toewijding hebben ons het afgelopen jaar verder gebracht dan we ooit hadden durven dromen. Moge jullie vakantie gevuld zijn met vreugde en ontspanning.”

Een mooie kerstwens gevonden die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder. Tips? Stuur ons gerust een e-mail.

Last updated: woensdag 29 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *