Kerstwensen ziekte

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten
Alle teksten en nieuwjaarswensen
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 
Bekijk de KERSTWENSEN voor 2023 - 2024

 • Kerstteksten en wensen voor op een mooi kaartje

 • Op Greetz vind je mooie kaartjes en wensen


Maak hieronder je keuze:

Ziek zijn tijdens Kerstmis is alles behalve fijn. Je hebt waarschijnlijk geen zin in drukte of familie over de vloer terwijl zij jouw wel graag sterkte willen wensen. In veel gevallen wordt er dan gekozen om geen bezoek te brengen maar om een extra mooie kerstkaart te sturen waarin sterkte wordt gewenst met het herstel of met het uitzieken. Indien het een langdurige ziekte is, kan er in sommige gevallen voor worden gekozen wel bij elkaar te komen.  De kerstwensen voor iemand die ziek is  die je op deze pagina kunt bekijken, kun je dan gebruiken als je een kerstkaartje wilt sturen.

Kerstwensen bij ziekte

Je moet er niet aan denken, toch zijn jaarlijks vele mensen ziek tijdens Kerstmis. Dit zal helaas ook niet veranderen. Veel mensen weten niet goed hoe ze moeten omgaan met de zieke binnen de familie of vriendengroep. Wel of geen bezoek, wel of geen extra aandacht? Het is geheel afhankelijk van het type ziekte wat verstandig is om te doen. Je kunt hem of haar altijd een kaartje sturen met een mooie kerstwens. De kerstwensen ziekte zijn geschreven voor mensen die ziek zijn tijdens de kerst. Voorbeelden daarvan zie je hieronder.

Sterkte en ziekte kerstkaart
(Bron: Greetz.nl)

Het is logisch dat voor verschillende soorten ziekte, verschillende soorten teksten en kerstwensen zijn geschreven. Iemand met een botbreuk wens je sterkte met het herstel terwijl je iemand met een langdurige ziekte op een andere manier een kerstwens geeft. Je hoopt dan dat het komend jaar iets afneemt. De kerstwensen ziekte kun je ook aanpassen zodat je de ziekte die de persoon heeft erin kan verwerken. Zo wordt het kaartje ook nog eens uniek. De ontvanger zal dit zeker kunnen waarderen.

Kerstwensen ziekte
Kerstwensen ziekte (Greetz.nl)

Langdurig ziek tijdens de kerst

Het is ook mogelijk dat iemand langdurig ziek is tijdens de kerst. In dat geval schrijf je een ander kaartje dan in de twee gevallen die hierboven zijn benoemd. Reden te meer om dit jaar extra groot uit te pakken. Je kunt de langdurig zieke kerstwensen eens doorlezen zodat je kunt bekijken wat anderen voor tekst, wens of spreuk hebben gebruikt in eenzelfde situatie. De kerstwensen bij een langdurige zieke zijn ook aan te passen. Je kunt het daardoor geheel uniek maken, op deze manier kan je hem of haar ook sterkte wensen.

Beterschap wensen en sterkte wensen

 • Ook al zit ‘t even tegen
  blijf vertrouwen in jezelf
  blijf geloven in goede dingen
  je herstel komt dan vanzelf
 • Van mij een warme wens,
  en een groet om op te beuren.
  Ik wens je een spoedig herstel
  met een kaartje om op te fleuren!
  Een fijne kerst gewenst
 • Gelukkig kerstfeest, en veel beterschap gewenst.
  Ondanks je ziekte toch een zalig kerstfeest gewenst
  Beterschap, je zult snel opknappen ik wens je een vrolijk kerstfeest
  Ondanks je ziekte wens ik je een fijne kerstfeest
  sterkte met het herstel en een gelukkig nieuwjaar
  Alle goeds in het nieuwe jaar, het allerbeste en sterkte met je gezondheid.
  Alle goeds voor [jaartal] en veel sterkte gewenst.
  Ondanks je ziekte wensen wij jou een knallend uiteinde en een spetterend begin

Kerstplaatje

Ziekte kerstwensen:

We hopen dat je veel kracht krijgt
om de donkere wolken weg te blazen
zodat de zon je kan verwarmen! We hopen dat je toch nog een fijne kerst hebt

Veel beterschap! Ga samen met je gezin lekker genieten van de kerst

Een lach en wat zonneschijn,
laten alle zorgen gauw weer verdwijnen
hopelijk gaat voor jou
de zon weer heel snel schijnen. Een fijne kerst gewenst

Veel sterkte met je ziekte, de beste wensen voor 2024
De beste wensen voor het nieuwe jaar, sterkte met je gezondheid en herstel

Langdurige ziekte

Dit kaartje om je te vertellen,
dat ik aan je denk en je niet vergeten ben.

Kerstteksten en ziekte (sterkte – beterschap wensen)

 1. Kerstwensen:
  • “Tijdens deze feestelijke dagen wens ik jou en je dierbaren een sprankelende kerst vol warmte, liefde en vreugde. Moge het nieuwe jaar gevuld zijn met gezondheid en geluk!”
  • “Kerstmis is het seizoen van geven en delen. Mogen je dagen gevuld zijn met liefde, vreugde en de betovering van het seizoen. Een zalig kerstfeest gewenst!”
  • “Laat de magie van Kerstmis je hart verwarmen en vrede brengen aan jou en je familie. Gelukkige kerstdagen en een stralend nieuw jaar!”
  • “Tijdens deze kerstperiode willen we je omringen met liefde en warmte. Mogen alle vreugdevolle momenten van dit seizoen jouw hart vervullen. Fijne kerstdagen!”
  • “Kerstmis herinnert ons eraan dat het delen van liefde en vreugde het grootste geschenk is. Moge je overvloedig gezegend worden tijdens deze feestdagen. Vrolijk kerstfeest!”
 2. Beterschapswensen:
  • “In deze moeilijke tijd stuur ik je mijn oprechte wensen voor een spoedig herstel. Moge elke dag je een stap dichter bij volledige gezondheid brengen. Beterschap!”
  • “Terwijl de kerstlichtjes schijnen, hoop ik dat ze ook wat licht in jouw herstel brengen. Beterschap gewenst, en moge de kracht van de feestdagen je genezing versnellen.”
  • “Tijdens deze kerstperiode stuur ik je niet alleen mijn feestelijke groeten maar ook mijn oprechte wensen voor een snel herstel. Moge je snel weer op de been zijn en de vreugde van het seizoen ervaren.”
  • “Ondanks de uitdagingen die je nu tegenkomt, hoop ik dat de warmte van vriendschap en de steun van geliefden je kracht geven. Beterschap, en moge elk moment een stap vooruit zijn naar genezing.”
  • “Kerst is de tijd van hoop en genezing. Moge deze kerst je nieuwe kracht en energie brengen, en moge je snel herstellen. Beterschap gewenst!”
 3. Gecombineerde wensen:
  • “Terwijl de kerstbellen rinkelen, stuur ik je niet alleen mijn warme kerstgroeten maar ook mijn oprechte wensen voor een spoedig herstel. Moge deze feestelijke dagen je kracht geven en je snel weer gezond maken. Fijne kerstdagen en beterschap!”
  • “In deze kerstperiode, waar liefde en hoop centraal staan, stuur ik je mijn oprechte wensen voor een spoedig herstel. Moge de magie van kerst je omringen met comfort en genezing. Een vrolijk kerstfeest en beterschap!”
  • “Terwijl de kerstboom straalt en de kaarsen branden, stuur ik je niet alleen mijn feestelijke groeten maar ook mijn oprechte wensen voor een snel herstel. Moge de warmte van de kerst je omringen en je genezing versnellen. Fijne kerstdagen en beterschap!”
  • “Kerstmis is een tijd van liefde en compassie. In deze feestelijke periode stuur ik je niet alleen mijn kerstwensen maar ook mijn oprechte beterschapswensen. Moge de magie van Kerstmis je kracht geven en je snel weer op de been brengen. Fijne kerstdagen en een spoedig herstel!”

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Heb je zelf een mooie tekst, bijvoorbeeld om sterkte te wensen tijdens de kerstperiode, die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder. Alvast bedankt!

Last updated: donderdag 30 november 2023

2 reacties op “Kerstwensen ziekte”

 1. Dit zijn allemaal mooie teksten..
  Toch zoek ik nog een gedicht of woorden waar ik zelf niet op kan komen
  Misschien kunnen jullie mij helpen.
  Ik wil graag iedereen een fijne kerst en voorspoedig nieuwjaar toewensen, maar ook tegelijkertijd woorden met sterkte voor de mensen waarbij een gezinslid terminaal ziek is en geen fijne dagen voor zich hebben liggen.
  Een hele uitdaging, maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
  Met vriendelijke groet, Marianne

 2. Beste Marianne,
  We hebben zelf een van de bovenstaande tekst bewerkt, misschien helpt je dat wat verder.

  We hopen dat jullie veel kracht krijgen om de donkere wolken te doen verdwijnen, zodat de zon jullie kan verwarmen.
  We wensen jullie toch een fijne kerst en een voorspoedig 2024 toe.

  Hopelijk vind je wat je zoekt.
  Mvg .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *