Kerstwensen kind

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten
Alle teksten en nieuwjaarswensen
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 
Bekijk de KERSTWENSEN voor 2023 - 2024

 • Kerstteksten en wensen voor op een mooi kaartje

 • Op Greetz vind je mooie kaartjes en wensen


Maak hieronder je keuze:

Tijdens Kermis ontvangen kinderen veel cadeautjes en mooie kerstkaartjes. Voor een kind of kleinkind zijn er leuke kerstwensen die je daarvoor kunt gebruiken. In de voorbeelden die je op deze pagina kunt bekijken merk je direct dat het kerstwensen voor kinderen zijn. Het taalgebruik, de lengte en de boodschap is anders dan voor volwassenen. De kerstwensen voor een kind schrijf je natuurlijk op de mooiste kerstkaartjes. Bekijk hieronder de mooiste teksten en kaartjes.

Kerstwensen voor of over een kind

Het sturen van een kerstkaartje aan een kind vraagt om meer aandacht dan aan volwassenen. Bij deze laatste groep zou je een kant en klaar kaartje kunnen kopen waar je enkel de namen van de afzender onder hoeft te schrijven. Bij kinderen ligt dit anders. De kerstwensen voor een kind zijn speciaal geschreven met eenvoudig taalgebruik. Geen moeilijke teksten of dubbele betekenissen.

Kerstkaart kind
(Bron: Greetz.nl)

Je wenst een kind fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig nieuwjaar. Dit kan echter op verschillende leuke manieren. De kind kerstwensen die je hierboven kunt bekijken, helpen je bij het maken van een keuze. Indien je meerdere kinderen of kleinkinderen een kerstkaartje wilt sturen dan kun je natuurlijk meerdere wensen, teksten of spreuken gebruiken. Het is leuk om zelf een kort stukje toe te voegen. Dit maakt de wens extra bijzonder! Maak bijvoorbeeld gebruik van een mooi moment van het afgelopen jaar, of voor komend jaar.

Kerstwensen kind
Kerstwensen kind (Greetz.nl)

Kerstteksten voor kinderen

Ook voor kleinkinderen zijn er kerstwensen beschikbaar. Het is erg leuk wanneer opa en oma een kaartje versturen aan de kinderen en kleinkinderen. Aan hun eigen kinderen zullen ze de ‘normale’ kerstwensen gebruiken, echter voor een kleinkind zal er al snel voor een eenvoudige kerstwens worden gekozen. Wat zijn nu leuke kerstwensen om te gebruiken voor een kleinkind? Bekijk de voorbeelden om inspiratie uit voort te doen, en schrijf zelf een mooie en liefdevolle kerstwens voor je kind of kleinkind.

Voorbeelden van spreuken en teksten

 • Een kusje hier een kusje daar
  Ik wens je een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar
 • Dat elke nieuwe dag
  Jullie vrede geven mag
  en bergen van geluk
  Een heel jaar aan een stuk.
 • Witte vlokken dansen
  flakkerend kaarslicht
  warme kruidige wijn
  hoe goed kan Kerstmis zijn!
Kind kerstwensen 2023 – 2024
 • God heeft hem een plaats gegeven aan zijn rechterhand,
  hem tot leidsman en redder verheven om de Israëlieten
  tot inkeer te brengen en hun zonden te vergeven.
 • Dit zal voor jullie het teken zijn:
  jullie zullen een pasgeboren kind vinden
  dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.
 • Wees blij met Kerstmis en vier het met elkaar
  want Kerstmis komt maar eens per jaar
 • Een gelukkig liefdevolle kerst gewenst voor groot en klein
  En dat het nieuwe jaar in goede gezondheid mag zijn.
  Fijne dagen!

Kerstwensen kind

Kerstwensen voor kinderen:
 • Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op,
  een scheut van zijn wortels komt tot bloei.
  Fijne kerst en een gezonde nieuwjaar.
 • Dit kerststerretje
  Schijnt helder en klaar
  Dat het de weg mag leiden
  Naar een gelukkig nieuwjaar
 • kerst is veel meer dan
  geschenkjes onder de kerstboom
  kerst is vooral
  met de familie gezellig aan tafel
  kletsen over de kerstpakjes
  fantastische kerstdagen allemaal

Kerstwensen kleinkinderen

De zachtheid van sneeuw
de gezelligheid van kerstlichtjes
vertaald in een gedicht
mijn vrolijke kerstwensen
je liefhebbende kleinzoon

De allerliefste wensen, van mij voor jou
omdat ik zoveel van je hou
Fijne kerstdagen en een liefdevol 2024

Een gelukkig liefdevolle kerst gewenst voor groot en klein
En dat het nieuwe jaar in goede gezondheid mag zijn.
Fijne dagen!

Meer kerstteksten en spreuken voor een kind

 1. Lieve [Naam van het kind], moge jouw kerst net zo schitterend zijn als de sterren aan de hemel. Dat je mag genieten van knusse momenten, sprankelende lichtjes en een zak vol cadeautjes!
 2. Voor het allerliefste kind in de wereld, moge de magie van Kerstmis je hart vullen met vreugde en warmte. Ik hoop dat je dagen gevuld zijn met lachen, spelen en heel veel lekkernijen!
 3. Kerstmis is de tijd van betovering, [Naam van het kind]. Laat je hart stralen als een fonkelende kerstbal en je lach klinken als belletjes in de winterwind. Fijne feestdagen, kleine vriend!
 4. De kerstman is onderweg met zijn arrenslee vol cadeautjes, en ik hoop dat hij iets speciaals voor jou heeft meegebracht. Een zak vol liefde, plezier en dromen die uitkomen. Vrolijk Kerstfeest!
 5. Moge de magie van kerstnacht jouw dromen verlichten, [Naam van het kind]. Dat je ontwaakt met een hart vol verwondering en de wetenschap dat je geliefd bent. Een schitterend kerstavontuur toegewenst!
 6. Kerst is als een betoverend sprookje, en jij bent de held van dit verhaal, [Naam van het kind]. Moge je dagen gevuld zijn met vreugde, avontuur en het gevoel van pure verwondering. Gelukkig Kerstfeest!
 7. Beste [Naam van het kind], moge jouw kerstboom niet alleen versierd zijn met glinsterende ballen maar ook met geluksmomenten, vriendelijke gebaren en onvergetelijke herinneringen. Een stralende kerst toegewenst!
 8. Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdwarrelen, hoop ik dat elk vlokje een klein cadeautje van geluk voor jou is, [Naam van het kind]. Fijne kerstdagen vol speelplezier en gezelligheid!
 9. Jij bent als een kerstengel die het hele jaar door schittert, [Naam van het kind]. Moge jouw kerst net zo stralend zijn als de ster boven de stal. Een magische tijd vol liefde en warmte toegewenst!
 10. Kerst is het feest van delen en geven, en jij hebt een hart dat schittert als een kerstster. Moge je dagen gevuld zijn met knuffels, lachende gezichten en heel veel lekkernijen. Vrolijk kerstfeest, lieverd!
 11. [Naam van het kind], moge jouw kerst net zo kleurrijk zijn als de lichtjes in de kerstboom. Laat je omringen door liefde, koester de momenten met familie en vrienden, en geniet van elk magisch ogenblik.
 12. Als de kerstman jouw naam hoort, danst zijn hart van vreugde. Jij bent een bijzonder kind, en ik hoop dat jouw kerst net zo speciaal is als jij bent. Een schitterend feest toegewenst, vol verrassingen en plezier!
 13. Lieve [Naam van het kind], moge jouw kerstcadeautjes niet alleen ingepakt zijn in glanzend papier, maar ook in liefde, warmte en een vleugje betovering. Laat de kerstvreugde in overvloed zijn!
 14. Tijdens deze betoverende kerstdagen, [Naam van het kind], wens ik jou een slee vol dromen die uitkomen en een rendier vol avontuur. Moge je hart overlopen van geluk en vreugde. Gelukkig kerstfeest!
 15. Jij bent de ster van onze kerstshow, [Naam van het kind]. Moge jouw dagen gevuld zijn met applaus, lachende gezichten en een overvloed aan leuke verrassingen. Een schitterend kerstspektakel toegewenst!
 16. Terwijl de kerstman zijn cadeautjes rondbrengt, hoop ik dat hij jouw huis vult met liefde, gelach en de zoete geur van lekkernijen. Een warm en knus kerstfeest toegewenst, [Naam van het kind]!
 17. Kerstmis is de tijd waarin sneeuwvlokjes als kleine kusjes uit de lucht vallen. Ik hoop dat jij overladen wordt met kusjes van geluk en warmte, [Naam van het kind]. Fijne feestdagen!
 18. De kerstman heeft me verteld dat jij op de lijst van zoete kinderen staat. Dat betekent dat je een zak vol plezier en cadeautjes verdient. Geniet van elk magisch moment, lieve [Naam van het kind]. Vrolijk Kerstfeest!
 19. Moge jouw kerst net zo sprankelend zijn als de glitters op de kerstballen, [Naam van het kind]. Dat je mag stralen als een kerstengel en omringd wordt door de warmte van familie en vrienden. Een schitterende kerst toegewenst!
 20. Beste [Naam van het kind], moge jouw kerst net zo avontuurlijk zijn als een tocht op de arrenslee van de kerstman. Dat je mag genieten van de reis en de bestemming, omringd door liefde en vreugde.
 21. Jij bent als een fonkelende ster aan de kersthemel, [Naam van het kind]. Moge jouw licht de wereld vullen met warmte en blijdschap. Een stralend kerstfeest toegewenst, vol liefde en knuffels!
 22. Kerst is de tijd van wonderen, en jij, [Naam van het kind], bent het grootste wonder van allemaal. Moge jouw dagen gevuld zijn met betovering, geluk en onvergetelijke momenten. Gelukkig kerstfeest!
 23. [Naam van het kind], moge jouw kerst net zo zoet zijn als een kop warme chocolademelk met marshmallows. Dat je mag genieten van de kleine geneugten van het seizoen en omringd wordt door liefdevolle mensen.

Een mooie kerstwens voor een kind toevoegen aan dit artikel? Reageer hieronder. Nuttig artikel? Delen stellen we op prijs.

Last updated: woensdag 29 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *