Originele kerstwensen

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten
Alle teksten en nieuwjaarswensen
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 
Bekijk de KERSTWENSEN voor 2023 - 2024

 • Kerstteksten en wensen voor op een mooi kaartje

 • Op Greetz vind je mooie kaartjes en wensen


Maak hieronder je keuze:

Hoe kun je kerstkaarten schrijven met originele kerstwensen? Wanneer je meerdere kerstkaarten gaat schrijven dan is het niet origineel om in elke kaart dezelfde kerstwens te gebruiken. Een beetje variatie daarin is altijd gewenst. Je zou het immers zelf ook niet origineel vinden wanneer elk kerstkaartje dat je ontvangt dezelfde wens, tekst of spreuk bevat. Met de originele kerstwensen is dat verleden tijd. Schrijf in elk kerstkaartje een mooie en originele kerstwens.

Originele kerstwensen in een overzicht

Het lijkt vaak een eenvoudig klusje dat snel gedaan kan worden, het schrijven van kerstkaarten, zeker als je dat wilt combineren met een nieuwjaarswens. Om het eenvoudig te houden worden er vaak kerstkaarten gekocht waar de kerstwensen al zijn voorgedrukt. Je hoeft als het ware enkel je naam onderin het kaartje te schrijven en je kunt het versturen. Dit is verre van origineel en is daarom ook geen aanrader.

Met de originele kerstwensen die je hieronder kunt bekijken, schrijf je snel en eenvoudig de mooiste kerstkaartjes met originele kerstwensen.

Je kunt de originele kerstwensen eenvoudig in een kaartje verwerken. Je kunt ook online kerstkaartjes maken. Je kunt de teksten dan kopiëren en plakken wat in een korte tijd is gedaan. Je kunt er tot slot nog een eigen stukje bijschrijven waardoor de tekst naast origineel ook uniek wordt.

Originele kerstwensen
Originele kerstwensen (Greetz.nl)

Originele kerstwensen

Op een originele manier de kerstwensen schrijven in kerstkaartjes is voor veel mensen een voornemen wat vaak mislukt. In veel gevallen is het gebrek aan tijd een factor waardoor er (wederom) wordt gekozen voor kerstwensen die niet origineel zijn. Een gebrek aan tijd hoeft geen reden te zijn om geen originele kerstwensen te gebruiken. Door handig gebruik te maken van voorbeelden kun je zelfs sneller je kerstkaartjes maken.

Wanneer je online kerstkaartjes gaat schrijven kun je zelfs nog sneller al je vrienden en familie een kaartje sturen. Dit kunnen dezelfde kaartjes zijn waarbij je de wens, spreuk of tekst steeds iets aanpast, maar andere originele kerstwensen gebruiken kan natuurlijk ook. De voorbeelden zijn er genoeg, gebruik ze daarom allemaal.

Originele kerstkaart met kerstwens
(Bron: Greetz)

Voorbeelden van originele kerstwensen:

 • Wij wensen jullie:
  Een Kerstmis vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en een nieuw jaar vol geluk
 • Zalig kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
  Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
  maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede.
 • Speciaal voor jou is dit mijn kerstwens
  Oprecht en uit het hart
  Gezondheid en heel veel geluk
  En vreugde op je pad
 • Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar
  vol geluk, gezelligheid
  en warme vriendschap voor elkaar!

Originele kerstwens

Originele kerstwensen
 • Een witte kerst als in een droom
  met tientallen lichtjes in een boom
  kerstballen blinken, kerstklokken klinken
  de gezelligste tijd van het jaar
  met heel de familie bij elkaar
  prettige kerst en gelukkig nieuwjaar!
 • Een lichtje
  in een donkere tijd
  is iets dat warmte geeft
  en je hart verblijdt
 • wensen van vreugde
  voor jou en je familie
  de hoop van kerstmis
  brengt inspiratie met nieuwjaar
  een fantastisch jaar staat klaar
 • Als je eenzaam bent, wens ik je liefde.
  Als je je down voelt, wens ik je vreugde.
  Als je bezorgd bent, wens ik je vrede.
  Als je je leeg voelt, wens ik je hoop.
  Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!
Kerstwensen origineel:
 • Op de drempel van het Nieuwe Jaar
  danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen en de goede samenwerking.
  Wij wensen u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.
 • Kerstmis is een bijzonder moment
  Dit geldt voor iedereen die jou kent
  Een bijzonder jaar met een prachtig gebaar
  Een kind geboren met kerst, het mooiste geschenk wat er is.
 • 2023 is bijna vervlogen
  2024 staat reeds voor de deur
  Een nieuw jaar met nieuwe dromen
  Alles krijgt een nieuwe kleur
  Veel geluk en vrede
  Veel liefde voor elkaar
 • Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
  van perkament of zijde
  maar deze kaart is speciaal gevuld
  met heel veel liefs
  voor jullie beiden
 • Als de kerstman plots
  veel jonger lijkt dan jij
  dan zal een nieuwe bril niet helpen
  er is geen twijfel mogelijk
  accepteer dat je ouder wordt

Originele kerstkaart wensen:

Wanneer ieder van ons aan de ander iets schenkt,
geeft dit vooral aan, aan wie hij of zij denkt.

Maak je geen zorgen als er op een avond een
dikke man door het raam klimt,
je in een zak stopt en meeneemt.
Ik heb de Kerstman verteld dat ik jou wil voor kerstmis

Buiten giert de wind
binnen is het gezellig
knus rond de kerstboom
pakjes wachten geduldig
op onze lieve vrienden

Ik wens jullie een kerst vol vrede
en een jaar zonder verdriet of tegenslag.
Mogen de dagen, weken, maanden
gevuld zijn met liefde en een lach.

Meer originele kerstteksten en spreuken

 1. In deze betoverende tijd van het jaar, moge je hart gevuld zijn met warmte en vreugde, als een knapperend haardvuur op kerstavond. Gelukkige kerstdagen!
 2. Moge je kerst net zo sprankelend zijn als de lichtjes in de boom en net zo magisch als de eerste sneeuwvlok die op een stille nacht valt. Een vrolijk kerstfeest gewenst!
 3. Kerst is niet alleen een seizoen, het is een gevoel van saamhorigheid en liefde. Laten we deze dagen koesteren en delen met degenen die het meest speciaal voor ons zijn. Fijne kerstdagen!
 4. Terwijl de winterkou ons omhult, wens ik je een hartverwarmende kerst toe, gevuld met liefde, lachen en onvergetelijke momenten. Moge het nieuwe jaar ook stralend beginnen!
 5. Laat ons in deze kerstperiode niet alleen cadeautjes uitwisselen, maar ook glimlachen, vriendelijkheid en liefde. Dat deze feestdagen je hart vullen met onbetaalbare schatten.
 6. Net zoals de sterren aan de hemel schitteren, moge jouw kerst stralen met geluk en vreugde. Een schitterend kerstfeest en een stralend nieuwjaar gewenst!
 7. Terwijl we genieten van de gezelligheid van kerst, laten we niet vergeten dat het de tijd is om dankbaar te zijn voor de mooie momenten en de mensen die ons leven verrijken. Fijne kerstdagen!
 8. Moge deze kerstperiode als een betoverend sprookje zijn, waarin elk hoofdstuk gevuld is met liefde, vrede en geluk. Een sprookjesachtig kerstfeest voor jou en je dierbaren!
 9. Kerstmis draait niet alleen om geschenken onder de boom, maar ook om het geven van liefde en aandacht aan degenen die het nodig hebben. Laten we samen streven naar een wereld waarin elke dag kerst lijkt.
 10. Terwijl de kerstster aan de hemel schittert, moge het licht ervan je leiden naar een jaar vol hoop, dromen en vervulling. Een schitterend kerstfeest en een stralend nieuwjaar gewenst!
 11. Laat de geur van versgebakken koekjes en de klanken van kerstliederen je omringen. Moge deze kerst gevuld zijn met warmte, gezelligheid en onvergetelijke momenten met dierbaren.
 12. In deze feestelijke tijd van het jaar, wens ik je vreugde die net zo overvloedig is als de kerstkrans aan de deur en liefde die dieper gaat dan de sneeuw op de grond. Gelukkige kerstdagen!
 13. Moge de magie van kerst je hart verwarmen en je ziel verlichten. Laten we samen toasten op vrede, liefde en een hoopvolle toekomst. Een zalig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!
 14. Terwijl de wereld buiten bedekt is met een laagje witte pracht, moge jouw kerst gevuld zijn met de warmte van vriendschap en familie. Een vrolijk kerstfeest gewenst!
 15. Net zoals elke sneeuwvlok uniek is, moge jouw kerst ook gevuld zijn met unieke momenten van geluk, liefde en betekenis. Een schitterend kerstfeest en een geweldig nieuwjaar toegewenst!
 16. Laten we in deze kerstperiode niet alleen stilstaan bij wat we krijgen, maar ook bij wat we kunnen geven aan degenen die het minder hebben. Moge je hart gevuld zijn met de ware geest van kerst.
 17. Terwijl de kaarsen branden en de kerstboom straalt, moge jouw leven worden verlicht door liefde, vreugde en hoop. Een zalig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!
 18. Moge deze kerst je herinneren aan de waardevolle momenten van het afgelopen jaar en je inspireren om met hoop en optimisme naar de toekomst te kijken. Gelukkige kerstdagen!
 19. Net zoals de kerstman zijn geschenken met zorg uitkiest, moge jij de komende dagen de tijd nemen om de waardevolle momenten en mensen in je leven te waarderen. Een warme en liefdevolle kerst gewenst!
 20. Laten we in deze kerstperiode niet vergeten om onze harten te openen voor degenen die een beetje extra liefde en zorg nodig hebben. Moge je kerst gevuld zijn met vrijgevigheid en mededogen.
 21. Terwijl de sneeuw zachtjes neerdaalt, moge je hart gevuld zijn met de warmte van vriendschap en de vreugde van samenzijn. Een betoverende kerst en een stralend nieuwjaar gewenst!
 22. Kerst is het perfecte moment om dankbaar terug te kijken op het afgelopen jaar en vol verwachting vooruit te kijken naar wat de toekomst brengt. Een zalig kerstfeest en een hoopvol nieuwjaar!
 23. Moge deze kerstperiode een symfonie van gelach, liefde en vreugde zijn, waarvan de tonen nog lang in je hart zullen naklinken. Fijne kerstdagen!
 24. Net zoals de kerstster de wijzen naar de stal leidde, moge deze kerstperiode je leiden naar momenten van betekenis, liefde en vreugde. Een schitterend kerstfeest gewenst!
 25. Terwijl de kerstklokken luiden en de kaarsen branden, moge je omringd zijn door de warmte van geliefden en de magie van het seizoen. Een vrolijk kerstfeest en een stralend nieuwjaar toegewenst!
 26. Moge de geest van kerst je inspireren om vriendelijkheid en liefde te verspreiden, niet alleen tijdens deze feestdagen, maar gedurende het hele jaar. Gelukkige kerstdagen!

Heb je zelf een mooie tekst gevonden die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder ook geplaatst worden. Veel plezier met het uitzoeken van een originele kersttekst.

Last updated: donderdag 30 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *