Unieke kerstwensen

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat de teksten of spreuken die jij op een kerstkaartje schrijft door niemand anders worden gebruikt, dan heb je unieke kerstwensen nodig. Deze kun je geheel zelf schrijven of gebruik maken van de voorbeelden die je op deze pagina kunt bekijken. Met een aantal kleine aanpassingen maak je unieke kerstwensen die voldoen aan al je eisen. Gebruik de unieke kerstwensen in een kerstkaartje voor het ultieme kerstgevoel.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten:
Kerst teksten
Alle teksten en nieuwjaarswensen
Kerstkaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
 
Bekijk de KERSTWENSEN voor 2023 - 2024

 • Kerstteksten en wensen voor op een mooi kaartje

 • Op Greetz vind je mooie kaartjes en wensen


Maak hieronder je keuze:

Unieke kerstwensen in een overzicht

Veel kerstwensen zijn al voorgedrukt op kerstkaartjes die je in de winkel kunt kopen. Daardoor krijgen veel mensen geen unieke kerstwensen. Je kunt er ook voor kiezen om blanco kerstkaartjes te kopen en zelf unieke kerstwensen te schrijven. Je krijgt deze door persoonlijke stukjes toe te voegen. Je kunt momenten van het afgelopen jaar gebruiken die je zijn bij gebleven. Ook online kun je eenvoudig kerstkaartjes met unieke kerstwensen maken.

De voorbeelden die je op deze pagina kunt bekijken, kun je op die manier eenvoudig overnemen en aanpassen met een eigen stukje tekst. Dit kan een lang of kort stukje zijn. Dat is geheel afhankelijk van het moment dat je wilt opschrijven. Bij vrijwel iedereen blijven de unieke kerstwensen langer hangen dan wanneer er een standaard kerstkaartje op de mat valt. Je kunt naast de unieke kerstwensen ook zelf kerstkaartjes maken. Voeg bijvoorbeeld een foto toe in een bestaand ontwerp zodat je het ultieme kerstgevoel kunt creëren.

Unieke kerstwensen
Unieke kerstwensen (Greetz.nl)

Unieke kerstkaarten en originele teksten

Als je wilt gaan voor het ultieme kerstkaartje, dan kun je de unieke kerstwensen combineren met een zelf gemaakt kerstkaartje. Op bijvoorbeeld de website van Greetz kan je verschillende ’templates’ bekijken die je daarvoor kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een foto verwerken in een kerstbal of als wazige achtergrond. In het kaartje kun je vervolgens een unieke en ultieme kerstwens schrijven. Als je deze wens nog combineert met een beetje humor dan ben jij er helemaal klaar voor.

Kerstwens kaart
(Bron: Greetz.nl)

Kerstwensen voor 2023 – 2024 voor op een kerstkaart

 • Speciaal voor jou is dit mijn kerstwens
  Oprecht en uit het hart
  Gezondheid en heel veel geluk
  En vreugde op je pad
 • Soms zijn er tijden
  die je het liefst zou vermijden
  Dan is het goed om te weten
  dat ik je met kerst niet zal vergeten
 • Wees blij met Kerstmis en vier het met elkaar
  want Kerstmis komt maar eens per jaar!
 • Zachtjes dwarrelen duizend vlokjes op aarde neer, kerstmis is er weer.
 • Kerstmis
  Het feest
  van vergeven
  een nieuwe start
  om verder te leven
  Het voelt fijn
  maar wees eerlijk
  zo zou het toch
  elke dag moeten zijn

Unieke kerstwensen

Meer prachtige kerst teksten die uniek zijn
 • Op de drempel van 2023 danken wij u
  voor het in ons gestelde vertrouwen
  en de prettige samenwerking
  Wij wensen u goede kerstdagen
  en een gelukkig en gezond 2024.
 • Elk nieuwjaar groeien
  bij mij goede voornemens
  dankbaar leven krijgt
  dit jaar mijn volle aandacht
  eenvoudig met een vriend als jij
 • Als de kerstman plots
  veel jonger lijkt dan jij
  dan zal een nieuwe bril niet helpen
  er is geen twijfel mogelijk
  accepteer dat je ouder wordt
 • Het gevoel dat je met kerst altijd bevangt,
  Is dat je er elk jaar weer naar verlangt.
 • Een boom met ballen en slingers
  en lichtjes zij aan zij
  Allemaal bedoelt voor dat ene kerstengeltje
  Want dat ben jij!
Ultieme kerstwens:
 • Wij wensen met heel ons hart
  dat jullie Kerstmis zal zijn zoals het hoort
  met warmte in de koude winter
  een lichtje in de duisternis
  Veel geluk in 2024.
 • Wij wensen jullie fijne dagen toe,
  met de hoop dat [jaartal] ons allemaal
  geluk en gezondheid zal brengen!
  Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in
 • Zing samen dit lied
  En kijk naar elkaar:
  Ik wens je een vrolijk kerstfeest
  en een gelukkig nieuwjaar
 • Speciaal voor jou is dit mijn kerstwens
  oprecht en uit het hart
  Gezondheid en heel veel geluk
  en vreugde op je pad
 • Laat het oude jaar eens wapperen in de winterwind
  zodat je er zeker van bent dat er een fris nieuwjaar begint

Ultieme kerstwensen voor 2023 – 2024

Buiten giert de wind
binnen is het gezellig
knus rond de kerstboom
pakjes wachten geduldig
op onze lieve vrienden

Een inspirerende kersttijd en een positief 2024 toegewenst.

Een lichtje
in een donkere tijd
is iets dat warmte geeft
en je hart verblijdt

De kerstboom staat te flonkeren
Met zijn lichtjes in het kristal
Wij heffen ons glas op een dronk
We hopen dat het jullie goed gaan zal!

Meer unieke kerstteksten en spreuken

 1. In deze betoverende tijd van het jaar wens ik jou en je dierbaren een kerst vol vreugde, warmte en onvergetelijke momenten. Moge de magie van het seizoen je hart vervullen met liefde en geluk.
 2. Kerstgroeten van mijn huis naar het jouwe! Moge de lichtjes van de kerstboom de weg naar vrede en voorspoed wijzen, en moge de geur van versgebakken koekjes je huis vullen met een sfeer van gezelligheid.
 3. Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen, hoop ik dat jouw dagen gevuld zijn met gelach, liefde en de betekenis van ware vriendschap. Merry Christmas en een schitterend nieuw jaar!
 4. Laat ons deze kerstperiode vieren met een hart vol dankbaarheid voor de bijzondere mensen in ons leven. Moge het nieuwe jaar ons allen zegenen met gezondheid, succes en eindeloze avonturen.
 5. Kerstmis is niet alleen een seizoen, het is een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Mogen deze dagen je omringen met warmte en genegenheid, en mogen de herinneringen die je maakt, eeuwig schitteren als kerstlichtjes.
 6. Een fonkelende kerstgroet vol warmte en genegenheid. Moge deze feestdagen gevuld zijn met liefde, geluk en de betovering die alleen Kerstmis kan brengen.
 7. Terwijl we het oude jaar afsluiten en een nieuw hoofdstuk beginnen, wens ik jou een kerst vol hoop, moed en onbegrensde mogelijkheden. Moge je dromen uitkomen in het komende jaar.
 8. Op deze magische avond van vrede en vreugde stuur ik je mijn oprechte wensen voor een sprankelende kerst. Moge de ster van Bethlehem je de weg wijzen naar alles wat je hart begeert.
 9. Te midden van de cadeautjes en feestelijke lekkernijen, hoop ik dat je de ware betekenis van kerst vindt – een tijd van liefde, vergeving en het koesteren van dierbare momenten met geliefden.
 10. Kerst brengt een glimlach op ons gezicht en verwarmt onze harten. Moge deze glimlach blijvend zijn en moge de warmte van het seizoen je vergezellen doorheen het hele jaar.
 11. Terwijl we het oude jaar afsluiten en een nieuw jaar verwelkomen, laten we stilstaan bij de kostbare momenten die ons hebben gevormd. Merry Christmas en een schitterend nieuw hoofdstuk vol kansen en avonturen.
 12. Mogen de kerstbellen luiden met vreugde en geluk, en mogen de komende dagen gevuld zijn met liefde, licht en onvergetelijke momenten. Een vrolijk kerstfeest voor jou en je gezin!
 13. Kerst is als een betoverend sprookje, waarin dromen werkelijkheid worden. Ik hoop dat jouw kerst gevuld is met betovering, liefde en magische momenten die je altijd zult koesteren.
 14. Een kerstgroet vol warmte, vriendschap en liefde. Moge deze dagen gevuld zijn met het geluid van vrolijk gelach en de zoete melodieën van kerstliederen die het hart verwarmen.
 15. Te midden van de drukte van cadeaus en versieringen, hoop ik dat je de tijd vindt om stil te staan bij de zegeningen in je leven. Een zalig kerstfeest en een voorspoedig nieuw jaar!

Een bijzonder en unieke kerstwens gevonden of bedacht? Deel deze met anderen door hieronder het formulier in te vullen. Tips en correcties kunnen  per e-mail toegezonden  worden naar info@kerstwens.nl. Veel plezier met het uitzoeken van een unieke kersttekst en een goede kerst toegewenst!

Last updated: donderdag 30 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *